Selamat Datang Yahudi ke Malaysia

Assalamualaikum..

 

Apa dah jadi dengan kerajaan Malaysia kini? Dasar perlembagaan dah termaktub tidak membenarkan orang yahudi masuk ke Malaysia. Tapi dengan berita terbaru yang saya baca, sebuah syarikat gergasi milik Yahudi telah mula bertapak di Malaysia. Di mana perlembagaan kita? Di mana dasar maruah kita sebagai orang Islam?

 

Lepas ini, jangan terkejut Yahudi telah dibenarkan masuk ke Malaysia. Sebab apa? Atas dasar perniagaan? Yahudi ini bangsa yang telah dilaknat oleh Allah SWT, Kenapa kita masih hendak menerima mereka? Sepatutnya kita patut tentang mereka habis-habisan. Ini tidak. Siapa pelawa untuk berniaga di Malaysia. Pemerintah kita patut tanya pemilik syarikat tu, "Should we put red carpet for you?" Ya la, dah Yahudi pertama nak masuk Malaysia, patut diraikan la. Bukan setakat itu sahaja, syarikat ini jugalah pembekal senjata untuk tentera USA untuk membunuh saudara-saudara kita di Iraq. Patutkah kita berdiamkan diri?

 

Fikir-fikirkan lah!

 

Syarikat Illuminati Sudah Tiba Di Johor


Dalam sidang perbahasan di parlimen pada 21 Mei (Rabu), Dato' Seri Tuan Guru Hadi Awang telah mempersoalkan tindakan Kementerian Perdagangan yang memberi kelulusan syarikat Yahudi Zionis untuk membuka kilang seluas 20,000 kaki persegi di Taman Teknologi Johor di Johor.


Syarikat tersebut dikenali sebagai Halliburton Manufacturing &Technology (M) Sdn. Bhd. Tuan Guru mempersoalkannya kerana syarikat tersebut terlibat secara langsung dengan penjajahan Amerika di Iraq, Mesir dan Palestin. Amat mengecewakan apabila Timbalan Menteri iaitu Dato' Jacob Dunggau Sagan gagal menjawab soalan Tuan Guru..


Beliau hanya sekadar berhelah kosong dan memberitahu kerajaan memberi kebenaran kerana syarikat tersebut mampu membawa pulangan faedah terkumpul yang banyak kepada kerajaan. Berkenaan Halliburton Manufacturing Halliburton merupakan syarikat pembekal senjata utama untuk peperangan di Iraq.


Syarikat ini juga merupakan syarikat warisan keturunan Yahudi yangbernama Halliburton. Di bawah syarikat ini terdapat banyak lagi syarikat-syarikat yang mengkhusus dalam teknologi senjata dan minyak.


Asalnya Halliburton Manufacturing diasaskan oleh dua orang tokoh perniagaan Yahudi iaitu Vida dan Erle P. Halliburton dan beribupejabat di Burkburnett, Texas pada 1919. Core business untuk syarikat ini ialah Oil Well Cementing.


Sejak dari 1919 hingga 1982, jumlah pekerja tetap syarikat Halliburtonialah seramai 115,000 orang. Namun jumlah pekerja menurun kepada 73,000 orang pada 1991. Untuk memantapkan peranan Halliburton Manufacturing, syarikat ini telah menubuhkan sebuah anak syarikat yang berperanan khusus dalam pembekalan alatan perang berteknologi. Anak syarikat tersebut bernama Brown & Root Service.


Peranan Brown & Root Service Dalam Polisi Perang Amerika BRS adalah sekutu terbesar dalam membekalkan alatan perang sejak 1990-an
BRS secara langsung telah terlibat dalam konflik-konflik seperti… Desert Storm Operation, Kuwait pada 1991, Konflik Balkan, 1990 dan Bosnia-Herzegovina. Dalam konflik ini, Kellog Brown-Root (KBR), Perang Teluk, Perang Afghanistan dan Perang Iraq.


Kekuasaan Halliburton dan Syarikat-Syarikat Yahudi Lain Pada era Bush, Halliburton adalah penguasa sebenar loji-loji minyak di seluruh tanah Arab atau negara Islam kecuali Iran. Kekuasaan Halliburton bolehlah disamakan dengan kekuasaan Exxon Mobil yang dimiliki olehDavid Rockefeller.


Menurut Dr. P.s.Bab*****,
"…bagi sesiapa yang bukan dalam bidang industri minyak, Halliburton adalah sebuah syarikat yang misteri. Bagi yang terlibat dengan industri minyak pula, Halliburton adalah syarikat jenayah kolar putih."


(Logo jenama) Halliburton boleh disamakan dengan syarikat Yahudi lainnya seperti Baskin Robin (pembekal aiskrim untuk kem tentera Amerika di Iraq) dan pakaian jenama Bill Khakis iaitu pembuat pakaian tentera Amerika dan Zionis sejak 1880-an.


Halliburton sama sahaja dengan kedua-dua syarikat ini, "tidak popular,tetapi amat berkuasa" dan terlibat secara langsung dengan setiap peperangan dunia dengan memainkan peranan masing-masing. Tidak diketahui adakah pemilihan syarikat Halliburton oleh kerajaan Malaysia dibuat secara paksa atau pilihan terbuka. Adalah amat tidak logik pihak kerajaan Malaysia tidak mengetahui latar belakang syarikat ini.


Tindakan Kementerian Perdagangan itu bukan sahaja dipersoalkan oleh Pakatan Rakyat tetapi juga dari ahli perlimen BN sendiri iaitu Dato'Mukhriz Tun Mahathir dalam perbahasan parlimen pada hari yang sama.

 

Sumber: Ustaz Wan Gi

 

das

 

 

~ aman shah ~

"...man jadda wa jada..."

5 teguran dan kutukan:

liyana said...

setuju ngan ayat ni "paksaan atau sengaja menawar diri??" natijah dr tindakan diorg ni membawa risiko tinggi

arulz said...

kalo memang betul2 menolak..xde alasan yg perlu diberikan..ntah la..dimana hilangnya agama dan sensitiviti...thanx 4 info bro...

Deana said...

salam..

malaysia ni dgn bangganya la..dipanggil negara islam. tp kerajaan yg membentuk kepimpinan d peringkat kebangsaan/pusat (mgkn negeri dan bwhan pun sama) lgsg x menunjukkan kepimpinan islam.

dah tu..malaysia jugak yg pernah jd pengerusi OIC sblm ni. malu lahh... apa nak jadi da...

wanneeza said...

materialistik sungguh kerajaan kita

. said...

Kerajaan sekarang berlakon depan rakyat saja, hakikat yang sebenar banyak lg yg kita tak nampak. Petanda akhir zaman,